Welke foto apps gebruiken influencers?

Gepubliceerd op 5 augustus 2022 om 19:57

Wil jij weten welke apps je het beste kan gebruiken om je foto´s te bewerken? Wil jij bijvoorbeeld je tanden witter maken, de achtergrond veranderen, of ongewenste obstakels verwijderen uit je foto? Ik ga je helpen! Met onderstaande apps bewerk jij je foto´s in een handomdraai en maak jij ware kunstwerkjes van je foto´s. En het mooiste is: dat kan gewoon met behulp van simpele apps op je telefoon! Makkie toch?

1. Perfect365

Dankzij Perfect365 heb je altijd een virtueel make-up tasje bij je. Met behulp van deze app kun je je selfie namelijk omtoveren tot een echte glamourfoto. Foundation, blush, oogschaduw, lippenstift, eyeliner, noem het maar op! Of je nou alleen een extra laagje mascara nodig hebt, of je hele gezicht wilt bewerken, het is allemaal mogelijk met Perfect365. Het is nu zelfs mogelijk om virtuele nepwimpers aan te brengen. En geloof mij, het resultaat is verbluffend! Niemand zal merken dat je hier een app voor hebt gebruikt. Mijn favoriete onderdeel is het bewerken van ogen, waarbij je zelfs voor kleurlenzen kan kiezen. Heb je dus altijd al een keer groene, blauwe of zelfs paarse ogen gewild? Dankzij deze app is het mogelijk. Daarnaast kun je zelfs je lippen voller maken, je wenkbrauwen shapen of je neus smaller maken. Er is een betaalde versie beschikbaar met nog meer features, maar met de gratis versie kun je als influencer prima uit de voeten!

 

2. Snapseed

Met Snapseed kun je je foto op verschillende manieren bewerken. Je hebt keuze uit een heleboel filters, je kan effecten toepassen, en je kan de instellingen van je foto wijzigen. Ikzelf gebruik Snapseed met name om de achtergrond van een foto te veranderen. Hiervoor gebruik je de tool "dubbele belichting". Vervolgens selecteer je een extra foto waarvan je de achtergrond wilt gebruiken. En tot slot gebruik je het penseeltje om netjes aan te geven welk gedeelte van de achtergrond gewijzigd moet worden. Zo kan je een cloudy day in een handomdraai omtoveren in een mooie sunset. Of je voegt een mooie regenboog toe op de achtergrond. Deze app is een echte aanrader voor iedereen die influencer wil worden!

 

3. Lightleap

Als je Lightleap voor de eerste keer opent word je waarschijnlijk een beetje bang van alle mogelijkheden waarover deze app beschikt. Ik zal daarom alleen een paar features toelichten die ik zelf graag gebruik. Deze foto app is namelijk onmisbaar voor echte influencers. Dankzij Lightleap kun je je foto´s ophelderen, scherper maken of kleuren aanpassen. Met de feature "Details" kun je structuur en diepte aanbrengen in je foto, waardoor deze er al direct een stuk levendiger uitziet. Met "Color" kun je bepaalde kleuren versterken. Ideaal als je de zee op jouw vakantiefoto extra helder blauw wil maken, of jouw roodverbrande huidje juist iets minder wil laten opvallen. Tot slot is de optie "Magic" een echte aanrader om te proberen. Lightleap maakt jouw foto dan namelijk in één klap een stuk mooier! 

 

4. Photoshop Fix

Met Photoshop Fix kun je net zoals met Lightleap je foto´s op een heleboel verschillende manier verbeteren qua licht en kleur. Ook hier raak je al snel overweldigd door alle opties die er zijn. Er zit echter één speciale feature in Photoshop Fix die ik regelmatig gebruik. Met deze feature kun je namelijk ongewenste obstakels uit je achtergrond verwijderen. Denk hierbij aan personen die op de achtergrond voorbij lopen, een verkeersbord dat het uitzicht verpest, of een ander object dat gewoon in de weg zit. Dankzij de feature "Kloonstempel" maakt het allemaal niet meer uit. Met deze optie kun je namelijk net zoveel obstakels wegpoetsen als dat je zelf wilt. Makkelijker kan het niet! Vanaf nu is het dus geen enkel probleem meer als jij een foto wilt maken terwijl er andere mensen op de achtergrond voorbij lopen. Die poets je later gewoon lekker weg! Echt een onmisbare foto app voor iedereen die influencer wil worden.

5. Facetune

Deze app is voor influencers én valsspelers. Met behulp van Facetune kan iedereen namelijk insta-model worden ;-) 
De functies "Retouch" en "Reshape" zijn hiervoor onmisbaar. Dankzij "Retouch" kun jij jouw tanden witter maken, jouw huidje egaler maken en jouw ogen laten knallen. En dankzij "Reshape" kun je zelfs virtueel 10 kilo afvallen. In een handomdraai maak je je taile smaller, je benen dunner, en je haar voller. Pas op, want dit werkt verslavend! En voordat je het weet post je een foto die misschien net iets té veel van de werkelijkheid afwijkt. Leuk om mee te experimenteren, maar houd jezelf in bedwang. Het is behoorlijk verleidelijk om jezelf in een skinny supermodel te veranderen, maar ik adviseer je te allen tijde om het vooral lekker natuurlijk te houden! Ook als je influencer wilt worden kun je namelijk het beste gewoon lekker jezelf blijven.

 

6. Grids

Heb jij je weleens afgevraagd hoe sommige influencers aan zo´n mooie Instagram feed komen waarin alle foto´s naadloos in elkaar overlopen? Dat is sowieso met behulp van een foto app gemaakt! Mijn favoriete app hiervoor is Grids. De naam zegt het al: met Grids maak je in een handomdraai roosters voor op je Instagram feed. Je kunt kiezen uit verschillende maten, zoals 2x2, 3x4, of nog veel groter. Zo kun je ervoor kiezen om één foto te verspreiden over meerdere foto´s, waardoor deze foto direct de aandacht trekt op jouw Instagram feed. Je kunt er ook voor kiezen om alleen bepaalde vormen en elementen in jouw foto´s te laten overlopen. Zo wordt jouw Instagram feed één groot geheel. Je kunt hierbij zelf de kleuren en de stijl bepalen. Alles is mogelijk! Ook hier zit weer een betaalde versie bij, maar met de gratis versie kom je al een heel eind.

 

7. Inpreview

Met Inpreview kun jij jouw feed vooraf plannen en organiseren. Niets is zo vervelend als een foto plaatsen die achteraf helemaal niet mooi uitkomt op jouw feed. Twee selfies onder elkaar, foto´s die gek in elkaar doorlopen, of kleuren die niet bij elkaar passen. Met Inpreview is dat verleden tijd. Dankzij deze app kun jij jouw foto´s uploaden zoals je ze op Instagram zou willen plaatsen. Vervolgens kan je net zo lang blijven schuiven totdat je tevreden bent met het resultaat. Het is zelfs mogelijk om je foto´s automatisch te laten plaatsen op Instagram (let op: dit is wel een betaalde feature). Op die manier kun jij van tevoren alles plannen en heb je er verder geen omkijken meer naar. Dat bespaart je een heleboel tijd als influencer! 

 

8. Mojo

Deze app is onmisbaar als je influencer bent of influencer wilt worden. Dankzij Mojo maak jij namelijk de mooiste en meest professionele Instagram stories. De story tool van Instagram zelf is namelijk behoorlijk beperkt. En dat is harstikke irritant als je precies in je hoofd hebt hoe je jouw story wil vormgeven. In Mojo heb je een heleboel templates tot je beschikking die je uit kan bouwen tot de mooiste Instagram stories. Er zijn templates voor één foto of video beschikbaar, maar het is ook mogelijk om meerdere foto´s of video´s in één story te verwerken. En geloof mij, die templates zien er allemaal al meteen super fancy uit! Je kan vervolgens nog teksten toevoegen, waarbij het mogelijk is om meerdere teksten toe te voegen die allemaal in elkaar doorlopen. Zo maak jij van je stories echte eyecatchers. Dit is misschien wel mijn favoriete app als influencer!

 

Lukt het je toch niet om je foto te bewerken zoals jij het in je hoofd hebt? Plan dan gerust een afspraak met mij in via deze link. Ik help je graag verder!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.