Kan iedereen influencer worden?

Gepubliceerd op 20 juli 2023 om 14:06

Het klinkt bijna te mooi om waar te zijn... De wereld over reizen, mooie content maken, en daar ook nog eens geld mee verdienen. Wil jij weten of het echt zo leuk is om influencer te zijn? En wil jij weten of jij ook een influencer kan worden? Lees dan snel verder!

Waarom influencer worden?

De reden om influencer te worden is voor iedereen anders. Voor de meeste influencers geldt dat zij het te gek vinden om andere mensen te inspireren en informeren via Social Media. Ook bouwen influencers vaak een persoonlijke connectie op met hun volgers, waardoor het bijna voelt alsof je bevriend bent met elkaar. En hoe fijn is het om jouw verhaal te kunnen delen met jouw vrienden, te laten zien waar jij enthousiast van wordt, of om steun te krijgen wanneer je dat nodig hebt? Een leuke bijkomstigheid is dat je kunt samenwerken met gave merken en bedrijven die bij jouw persoonlijkheid of interesse passen. Op die manier maak je reclame voor het bedrijf in ruil voor een product (gifting collab) of geld (paid collab). En je hebt niet eens veel volgers nodig om influencer te kunnen worden. Het belangrijkste is dat jij een eigen stijl hebt en dat je veel interactie creëert met jouw volgers (dat noemen we "engagement"). Op deze manier kun jij bewust of onbewust invloed uitoefenen op je volgers.

Wil jij een influencer worden?

Voor veel jongeren is het een droom om influencer te worden. Maar hoe doe je dat dan? En kan iedereen zomaar influencer worden? Het antwoord is JA! Als je profvoetballer wil worden, heb je talent nodig. Als je zangeres wil worden, heb je talent nodig. Als je kunstenaar wil worden, heb je talent nodig. Om influencer te worden heb je eigenlijk geen talent nodig. Wel is het handig als je een aansprekende persoonlijkheid of eigen stijl hebt waarmee je andere mensen kunt bereiken. Ga op zoek naar jouw kracht waarmee je andere mensen kunt bereiken. En dit kan werkelijk waar alles zijn! Zo zijn er influencers die dankzij hun gevoel voor humor veel volgers hebben. Er zijn influencers die dankzij hun alternatieve kledingstijl veel volgers hebben. En er zijn ook influencers die erom bekend staan dat ze gekke dingen eten, waardoor ze veel volgers hebben. Niets is te gek! Ben jij ervan overtuigd dat je influencer wil worden? Onderzoek dan wat jou uniek maakt en ga ervoor!

Wil je een handje op weg worden geholpen? Volg dan mijn Masterclass Instagram Influencer voor een kick-start!

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.