Wat is een influencer?

Gepubliceerd op 20 juli 2023 om 13:51

Terwijl het woord "influencer" vroeger niet eens bestond, wordt het tegenwoordig gezien als een volwaardig beroep. Maar wat houdt dat dan precies in? En kan iedereen zomaar influencer worden? We geven antwoord op al jouw vragen! 

De wereld van influencers

Een influencer is iemand die via Social Media een bepaald publiek kan bereiken, bijvoorbeeld omdat ze veel volgers hebben op Instagram. Deze volgers zijn over het algemeen geïnteresseerd in het leven van de influencer en houden nauwlettend in de gaten wat hun idolen doen, dragen of eten. Op deze manier inspireren influencers hun achterban bewust of onbewust met hun levensstijl. Zo zijn de volgers van een fitness influencer bijvoorbeeld geïnteresseerd in de sportkleding die zij dragen of de eetgewoontes die zij hebben, en zijn de volgers van een beauty influencer bijvoorbeeld geïnteresseerd in de make-up producten die zij gebruiken of de merken die zij aanraden. Doordat influencers hun levensstijl op Social Media delen zul je zien dat veel volgers de producten, merken en gewoontes van deze influencers overnemen.

De kracht van influencers

Dankzij hun grote achterban kunnen influencers een boodschap overbrengen, een product promoten of op een andere manier invloed uitoefenen op hun volgers. Met name voor bedrijven is het handig om samen te werken met influencers, omdat bedrijven via een influencer gemakkelijk een bepaalde doelgroep kunnen bereiken en nieuwe klanten kunnen aantrekken zonder dat het te veel op reclame lijkt. Dankzij influencers kunnen merken en bedrijven dus eigenlijk op een hele bijzondere manier adverteren! Want stel je voor dat jouw idool een bepaald kledingmerk draagt, een bepaald drankje drinkt, of op speciale plekken komt... dan wil jij dat toch ook? Dat is de kracht van influencers! Zij kunnen hun volgers bewust of onbewust beïnvloeden met hun levensstijl. En daar maken bedrijven maar wat graag gebruik van! 

Kan iedereen een influencer worden? Dat lees je hier.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.