Waarom adverteren op Facebook of Instagram?

Gepubliceerd op 24 juli 2023 om 17:04

Heb jij een onderneming en wil je jouw online zichtbaarheid vergroten? Dat kan! Met behulp van online advertenties bereik jij gemakkelijk je doelgroep via Facebook of Instagram. Hoe dat precies werkt? We zetten de drie grootste voordelen voor je op een rijtje!

1. Meer naamsbekendheid dankzij Facebook advertenties

Jouw potentiële klanten zitten ongetwijfeld op Social Media. De kans is groot dat er een heleboel Social Media gebruikers geïnteresseerd zijn in jouw product of dienst, maar niet op de hoogte zijn van het bestaan van jouw onderneming. Met advertenties op Facebook of Instagram kun je jouw doelgroep bereiken. Het belangrijke verschil tussen advertenties op Social Media en advertenties op Google, is dat je met advertenties op Social Media óók potentiële klanten kunt bereiken die niet direct naar jouw product of dienst op zoek waren. Huh, hoe zit dat? Op Google zoeken gebruikers met behulp van specifieke zoekwoorden naar een bepaald product of een bepaalde dienst. Met advertenties op Facebook of Instagram kun je ervoor zorgen dat jouw advertentie in beeld komt bij jouw doelgroep, zonder dat ze hier specifiek naar op zoek waren. Dat zorgt ervoor dat jouw onderneming meer naamsbekendheid opbouwt, er meer verkeer naar jouw website komt, en jouw product of dienst een groter publiek bereikt!

2. Gedetailleerde targeting dankzij Facebook

Maar aan welke gebruikers op Social Media wordt jouw advertentie dan getoond? Dat kun je helemaal zelf bepalen! Als jij goed weet wie jouw doelgroep is, dan is dat natuurlijk een fluitje van een cent. Zo kun je bijvoorbeeld tegen Facebook zeggen dat jouw advertenties alleen getoond mogen worden aan vrouwen tussen de 30 en 40 jaar, die in Eindhoven wonen, en geïnteresseerd zijn in fashion. Of je laat je advertentie alleen tonen aan gebruikers die momenteel in Spanje verblijven, Nederlands spreken, en geïnteresseerd zijn in een vakantiehuis. Facebook beschikt over ontzettend veel data van alle gebruikers, waardoor adverteren op Social Media ontzettend waardevol is!

3. Ook met een klein budget kun je adverteren op Facebook

Adverteren op Facebook of Instagram kan zowel met grote als kleine budgetten. Zo kun je al adverteren vanaf €1 of of €2 per dag! En het mooie is, je betaalt alleen voor kliks. Dat betekent dat je advertentie aan een heleboel gebruikers wordt getoond, maar dat je alleen betaalt voor de gebruikers die ook daadwerkelijk op de advertentie klikken. Dit noemen we CPC, oftewel cost per click. En het is belangrijk om die CPC zo goed mogelijk te optimaliseren, zodat je zeker weet dat jouw budget goed wordt gespendeerd!

Wil jij graag adverteren op Social Media, maar weet je niet waar je moet beginnen? Laat mij je dan helpen! Klik hier voor de mogelijkheden.

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.