Hoe krijg je meer volgers op Instagram?

Gepubliceerd op 24 juli 2022 om 10:42

Het is dé vraag voor iedereen die influencer wil worden. En ik ga je daarbij helpen! Maar wat je eerst voor jezelf duidelijk moet hebben is waaróm je zo graag meer volgers op Instagram wilt krijgen. Wil je beroemd worden? Wil je meer likes verzamelen? Of wil je samenwerkingen met bedrijven binnenslepen?

Het is dé vraag voor iedereen die influencer wil worden. En ik ga je daarbij helpen! Maar wat je eerst voor jezelf duidelijk moet hebben is waaróm je zo graag meer volgers op Instagram wilt krijgen. Wil je beroemd worden? Wil je meer likes verzamelen? Of

Snelste manier om meer volgers te krijgen

De snelste manier om meer volgers te krijgen op Instagram is om deze te kopen. Zeker als geld voor jou geen rol speelt is dit de makkelijkste manier. Het nadeel hiervan is echter dat deze volgers van slechte kwaliteit zijn. Gekochte volgers zijn namelijk helemaal niet betrokken met jou als persoon. Ze passen niet bij je doelgroep. En ze zijn niet geïnteresseerd in de content die jij maakt. Als gevolg daarvan zullen deze volgers jou maar weinig engagement opleveren. Zij zullen jou maar weinig likes of comments geven. Daar schiet je dus niet veel mee op. En ook bedrijven vinden dat helemaal niet leuk. Die willen namelijk liever samenwerken met influencers met een hoge engagement rate. Op die manier weten ze namelijk zeker dat hun producten echt gezien worden door hun doelgroep. Een hoge engagement rate is voor bedrijven dus veel belangrijker dan het aantal volgers.

 

Beste manier om meer volgers te krijgen

In de meeste gevallen is het beter om langzaam te groeien op Instagram zolang je maar groeit met échte volgers. En met échte volgers bedoelen we volgers die tot jouw doelgroep behoren, die geïnteresseerd zijn in jouw content, en die jouw post meer likes en comments opleveren. En laat je vooral niet van de wijs brengen door andere influencers die veel meer volgers hebben dan jij. Dat zegt namelijk helemaal niks! Het gaat (in de meeste gevallen) om de kwaliteit en niet om de kwantiteit. Er zijn genoeg bedrijven die met jou willen samenwerken ondanks dat jij nog helemaal niet zoveel volgers hebt. Sterker nog, zolang jij een duidelijke doelgroep hebt, en veel interactie met je volgers, willen bedrijven zelfs liever met jou samenwerken dan met de grote influencers. Het is dus belangrijk om van tevoren goed na te denken wat jij met jouw volgers wilt bereiken. Als je influencer wilt worden is het beter om te focussen op échte volgers die jou meer engagement opleveren. Hoe je dat precies doet dát leg ik je graag uit in mijn Masterclass Instagram Influencer. Klik hier om je direct aan te melden!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.